Jerry Steyger Productions

't Looporkest Seizoensthema's Winterthema's Nautische Thema's 2Notes Scott Hamilton

Dr.Bernard And His Swingorchestra The Wonderful Miss Leah Kline Leah Kline Savasana concerts Philip Paar

Dr.Dixieland Jerry Steyger Band Band Of Four Brothers Trio Akustico Band of Brothers Contact

Léah Kline Band

Leah Kline

Savasana Concert
*** This Precious Life ***

Jazz versus Yoga

 

Het is al lang bekend dat muziek therapeutisch werkt. De in Amsterdam wonende professionele Amerikaanse zangeres en tevens gepassioneerde yogi. Léah Kline heeft de 2 werelden Muziek en Yoga met mekaar gecombineerd. Met een fluisterende en lage stem zet Léah een aparte zeer luisterbare sfeer neer. Met teksten recht uit haar hart en door dynamisch gebruik van haar stem, afgewisseld met stiltes, weet zij een bijzonder effect teweeg te brengen. Het publiek wordt ook gevraagd om niet te applaudisseren tot pas op het allerlaatste einde. Léah zingt over los laten, omgaan met teleurstellingen en meditatie, maar ook raakt actuele moderne thema’s op een speelse wijze. Savasana is ook de kunst van het loslaten. De muzikale ingrediënten van een Savasana Concerten bestaat uit toegankelijke luisterbare, eigen composities. Jazz, Blues, Groove, dromerige ballades, gezongen harmonieën, en vrije improvisatie met gesproken tekst. Uit dit palet zet Léah Kline een unieke en  aparte en onvergetelijk sfeer neer, begeleid door een band met professionele musici of enkel een gitarist.

  Haar nieuwste CD “This Precious Life” waarin ook sterke Yoga elementen zitten, gaat over alle bovengenoemde thema’s.  

Savasana Concerten kunnen in een concertzaal, maar ook in een lege ruimte waar men op matten met kussen en dekken op de grond kan liggen of zitten, om een aparte beleving van rust te creëren en op deze manier de muziek fysiek te beleven. Een Savasana Concert is een totaal andere manier van muziek beleven.  

  Korte biografie:

  Léah Kline is een Amerikaanse zangeres die al een hele carrière achter de rug heeft. Ooit begonnen als danseres en actrice (o.a. Patriot Games met Harrison Ford). Ze staat ook in een boek The JAZZ SINGERs- the Ultimate Guide  - 2009, waarin ze naast haar jazz helden genoemd wordt zoals Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Kurt Elling, Diane Reeves, Diana Krall en ook wat Nederlandse collega’s als Rita Reys en Laura Fygi. Léah Kline werd geboren in Japan maar groeide op in de USA. Daar studeerde ze af met Bachelor of Fine Arts bij de beroemde Conservatory North Carolina School of the Arts. Met dans, zang en acteren in haar achterzak werkte ze vanuit Washington D.C., New York, en Los Angeles en toerde ze door Azië en  Europa.  In Los Angeles heeft ze haar passie voor Jazz ontdekt.  En in 2000 verhuisde ze naar Amsterdam en belandde ze daar in Nederlandse Musicals o.a. “There is No Business Like Show Businesss” Van den Ende's “42nd Street” en andere musicals in Ahoy. Na een voet aan de grond, ontwikkelde ze zich verder als Jazz artieste. Eerst  bij de Amsterdamse Concertgebouw: “Tribute to Ann Burton”, daarna de 4de plaats bij he “Nederlandse Jazz Vocalisten Concours”, en vervolgens haar eigen Jazz Theatershow tournee! Tevens met eigen werk op  North Sea Jazz Festival circuit en de “NL Jazz dag”. Daarnaast toerde ze o.a. met de Glenn Miller Orchestra, en maakte gastoptredens als soliste door heel Europa. Inmiddels heeft ze 7 CD´s op haar naam staan: “Playground” (Finalisten Nederlandse Vocalisten Concours 2005), “Juzz Flirtin”,” Boogie In My Heart” met Duitse Christian Bleiming, “Let´s Dance” met Bernard Berkhout en”Keep On Jumping” met ZooT! En haar meest recente CD (april 2015) is de Yoga - geïnspireerde: This Precious Life. Een ingetogen presentatie van gezongen en gesproken eigen werk van Kline & componist Cord Heineking. En er zijn alweer plannen voor CD nr.9 met wereldberoemde Jazzlegende en icoon Scott Hamilton.

Léah Kline & Band
Léah Kline : vocals
Cord Heineking: bas & vocals
Maurits Fondse: piano & vocals
Klaas van Donkersgoed: drum & vocals
 

Informeer naar mogelijkheden van een Savasana concert met Léah Kline en haar band, Léah Kline & gitarist, of Yoga clinics.